Kawa Kolumbia

Najlepsza kawa kolumbijska

Kawa kolumbijska to absolutna czołówka światowa jeśli chodzi o smak, aromat oraz produkcję kawy uznawaną za klasę premium. Sprzyjające warunki klimatyczne panujące w tym południowoamerykańskim kraju powodują, że możliwe jest wytwarzanie ziaren o niezwykłym smaku. Kawa z Kolumbii uchodzi za jedną z najlepszych na świecie między innymi dlatego, że większość zbiorów odbywa się ręcznie, a następnie poddaje się bardzo precyzyjnej obróbce na mokro. Suszenie na słońcu oraz późniejsza ręczna selekcja sprawia, że otrzymujemy wysokiej jakości ziarno.

Fratelli Caffee oferuje najlepszą kawę kolumbijską prosto z palarni. Gorąco zachęcamy do skosztowania niżej zaprezentowanych kaw z Kolumbii.

Kawa Kolumbia – cechy kawy kolumbijskiej

Każdy miłośnik kawy z pewnością wie, że kawa kolumbijska jest jedną z najlepiej uprawianych odmian na świecie. Nie tylko panują tam wręcz idealne warunki do uprawy kawowca, ale też jest zbierana i przygotowywana do eksportu ręcznie i z ogromną troską o ziarna. Kawa Kolumbia jest tak pożądana przez smakoszy z całego świata, że w kraju została powołana Narodowa Federacja Kawy, a w innych państwach, miejsce to jest znane jako, jak zapisano je na liście UNESCO, „Światowe dziedzictwo krajobrazu i kultury kawy”. Trudno znaleźć państwo, które przykładało by większą wagę do hodowania krzewów kawowca.

Jak właściwie smakuje kawa z Kolumbii? Są one nieporównywalnie czystym klasykiem kawowym, którego drobny łyk wystarczy, by kubki smakowe rozpłynęły się pod wpływem głębokiego i pełnego smaku czarnej kawy kolumbijskiej. Jednak współcześnie sam smak nasion kawowca to za mało dla większości miłośników, dlatego w wielbionych przez smakoszy z całego świata napojach kawowych z Kolumbii można wyczuć też orzechowo-czekoladową nutę, doskonale komponującą się z klasycznym, ponadczasowym smakiem czarnej kawy.

KAWY Z INNYCH REJONÓW ŚWIATA

Poznaj smak innych kaw z naszej oferty. Poza kawą kolumbijską możesz zakupić również kawę premium z innych zakątków świata.